Вт, 19.03.2024, 13:37

Вітаємо Вас
МОЛИТВА - могутній
засіб спасіння
Меню сайту

Молитви

Статистика

Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0




Locations of visitors to this page

Форма входу
Логін:
Пароль:



ДЕВ'ЯТНИЦІ ДО СВЯТОЇ ФІЛОМЕНИ, ДІВИ МУЧЕНИЦІ




                  


Молитва на кожний день дев’ятниці
О Преславна, Богом улюблена Діво і Мученице, Свята Філомено!
Враз із Тобою я тішусь могутністю, що Бог дав Тобі для слави Свого імені, для збудування Своєї Церкви, та щоб нагородити заслуги Твого життя й смерті.
Це втіха моя бачити Тебе так великою, так чистою, так великодушною, так вірною Ісусу Христу й Його Євангелію, так блискуче нагородженою на небі й землі.
Заохочений(а) Твоїм прикладом жити життям міцної чесноти, повний(а) надії, коли бачу нагороду за Твої заслуги, постановляю наслідувати Тебе в униканні всього, що зле, і в повному послусі Божим заповідям.
Поможи мені, велика Святице, Твоїм могутнім заступництвом. Зокрема добудь мені назавжди непорушну чистоту, незламну серед усякого роду напастей силу душі, великодушність, що не відмовить Богу ніякої жертви, та, як смерть, сильну любов для віри Ісуса Христа, для святої католицької Церкви і для Святішого Отця, Батька всіх вірних, Пастиря пастирів та їхньої пастви, Намісника Ісуса Христа над цілим світом.
З усім запалом моєї душі благаю Тебе про всі ті ласки, й в додаток прошу Тебе про оці інші добра з однаковим довір'ям, що їх одержу через Твоє могуче заступництво (ось тут скажіть Святій простодушно, з довір'ям і покірно, що вам потрібно).
Певно, Бог такий добрий, для якого Ти віддала своє життя й свою кров,  Бог такий добрий, що такий великодушний для Тебе й через Твоє заступництво, такий великодушний для нас у своїх дарах і ласках,  Бог такий добрий, що так полюбив мене, що аж умер для мене та навіть віддав Себе мені під видами Євхаристійними, з певністю ніколи не буде глухим на Твої молитви та на мої заклики, хіба що Він сам у якийсь інакший спосіб старається зробити мені добро.
Повний(а) довір'я я складаю всю мою надію в Ньому і в Тобі.
Амінь

Перший День
1. Подумай, що св. Філомена була Діва... Діва в такому світі і в такі часи... Діва, що не зважала на переслідування... Діва аж до смерті...
Який це приклад! Чи можливо мені роздумувати про це й не червоніти?... Яка причина мого сорому? Який лік на це?
2. Упокорись з причини, що доводить тебе до стиду, коли думаєш про Її дівичу чистоту.
3.  Іди на Службу Божу в Її честь і відвідай  якийсь Її образ.

Другий День
1. Подумай, що св. Філомена була й ніколи не переставала бути Дівою... Тому що знала, як опановувати спокусливі бажання тіла..., як при виникненні певних відчуттів зберігати скромність Ісуса Христа, тримаючись здалеку від обманливого світу та від небезпечних нагод.
Чи ти наслідуєш Її в тім усім? Які в тебе джерела спокус... немочей... занепокоєнь... твоїх упадків? Намагайсь усунути ті джерела.
2. Уникай усього, що тобі пошкодило... Бережи тепер усе те, що ти на своє нещастя занедбував(ла) щодо чистоти.
3. Те саме, що першого дня.

Третій День
1. Подумай, що св. Філомена оберігала й примножувала завжди свою любов до чистоти через молитву, що є багатим джерелом духовного життя... через св. Тайни, в яких душа обмивається в крові Ісуса Христа та живиться Його Пресвятим Тілом, Божественним зародком християнської чистоти... пам'ятаючи, що члени Її тіла - це члени Тіла Ісуса Христа, й що Її тіло - це храм Святого Духа...
Чи правда те, що в тебе ті самі засоби? Як ти їх використовуєш?
2.  Подвой запал усіх своїх молитов... Час від часу кажи собі: "Мої члени тіла, - це члени Ісуса Христа... храм Св. Духа."
3. Так, як першого дня.
Четвертий День
1. Подумай, що св. Філомена - це Мучениця... що мусила страждати... багато страждати... страждати на смерть... і що в усіх тортурах виявила незламну терпеливість...
Чи страждання й терпіння в тебе завжди йдуть у парі?... Тобі тільки зрідка доводиться страждати... і то страждати небагато... ніколи до тієї міри, щоб аж вмерти з того... Яка ж причина, що ти такий(а) немічний(а)? Чи ти бажаєш лікарства для тієї немочі? Яке лікарство собі вибереш?
2. Переноси терпеливо ті біди, незгоди й болі, що Господу сподобається на тебе зіслати сьогодні.
3. Так, як першого дня.

П'ятий День
1.  Подумай, що св. Філомена постраждала в муках для Ісуса Христа... Від неї намагались вирвати віру... хотіли довести до того, щоб вона зламала свої хресні обіти... хотіли намовити іти за прикладом ідолопоклонників та апостатів...
Що ж іншого бажають від тебе при багатьох нагодах диявол, світ, твоє тіло й твоє власне серце, як такої самої невірности? Всякий рід тієї невірності  є зневагою Бога...
Чи то справді пусті страхи доводять тебе до того, що ти деколи невірний(а) у своїх обов'язках, або зраджуєш свою віру?... Будь нарешті відважним(ною)!
2. Щоб перемогти людський погляд, скажи собі час від часу: Краще Богу подобатись ніж людям.
3. Так, як першого дня.
Шостий День
1.Роздумай, що св. Філомена, вмираючи за Христа, мусила пристосувати до свого життя засаду Спасителя: «Хто не погордить своїм батьком, своєю матір'ю і навіть своїм власним життям з любові до Мене, не може бути моїм учеником». Вона не завагалась... Вона пожертвувала всім, не зважаючи на голосний спротив крові й натури.
Чи ми даємо пізнати по собі, в далеко менш важких обставинах, що ми гідні Ісуса Христа? Якщо деколи обставини так склались, що треба було нам вибирати між Богом і створінням тільки через Бога.
2. Усуньмо подалі від себе всяку безладну любов.
3. Так, як першого дня.
Сьомий День
1.  Роздумай, що св. Філомена, вмираючи за Ісуса Христа, мусила переносити насмішки, кпини та наруги своїх переслідувачів, своїх катів і більшості тих, що були свідками Її мук... Все ж Її великодушність через те не змаліла, не перервалась, вона з не меншою радістю привселюдно визнала свою віру...
Якщо світ дав би тобі пити подібну чашу, чи була б у тебе відвага випити її гіркоту з такими самими почуваннями?... Ах! Чи мають якесь значення кпини, зневаги, найнесправедливіші й найкривавіші переслідування світу?... Чи може хоч щось збезчестити душу, що одержує честь від Бога?
Не лякайся нічого... Іди далі своїм шляхом... Він провадить просто до посідання вічної слави.
2. Не дозволь, щоб змінилось твоє серце, коли звертаються до тебе гострим словом, коли тобі говорять в лице грубі, в'їдливі і зневажливі слова.
3. Так, як першого дня.
Восьмий День
1. Роздумай, що св. Філомена, померши з любові до Ісуса Христа, для всього на цьому злощасному світі, увійшла в радість вічного життя... Так, я певний(а), що вона говорила в своєму серці: «Найвищий Суддя дасть мені вінець справедливості, що мені його приобіцяв в нагороду за проминаючі добра, які я жертвую з любові до Нього».
Вона вмирає... І ось Вона в Божому місці зі Святими, що йдуть за Агнцем... чи я намагаюсь мати такі думки, коли мені доводиться чимось пожертвувати?... Яке враження ті думки роблять на мою душу?... В який бік вони мене перехиляють?... Ах! Святі, щоб добути все, мали звичку говорити: «Хай усе пропаде... а я, що я скажу?»
2.  Зробім сьогодні постанову зробити якусь жертву... Охоче з веселим серцем робім усе, що зв'язане з нашими обов'язками.
3.  Так, як першого дня.
Дев'ятий День
1. Роздумай, що св. Філомена, пожертвувавши всім на цьому злощасному світі для Ісуса Христа, одержала за те від Нього на тім світі в стократ більше, ніж давала! Яку славу! Яку могутність!
Яка то велич покірна у Її стіп! Які маси людей ідуть до Її різних храмів! Які свята в Її честь! Які ознаки пошани для Неї! Які Гарячі бажання, щоб посісти Її мощі!
Саме так Бог виповнює свої при¬речення. Ах, коли ми так само вірно додержували Йому своїх приречень! Коли ми не даємо Йому слави, що Йому належиться, чи не позбавляємо себе великих заслуг і ласк на цьому й на другому світі?...
Тому будьмо відважні... Будь вірним(щю) Богу, щоб Бог був вірний тобі.
2. Зроби сьогодні якесь мале милосердне діло в честь св. Філомени. Приготуй добру Сповідь гідно прийняти Господа Ісуса Христа в св. Причасті.
3. Так, як першого дня.
Молитва
Боже, що у своїй великій могучості розбудив мучеників навіть серед немічних невіст, дай, благаємо Тебе, щоб ми, святкуючи урочистість Твоєї благословенної Діви й Мучениці, ішли за Її прикладом і через Неї дійшли до Тебе.
Через Господа Нашого Ісуса Христа, що з Отцем і Духом Святим живе й царює один Бог в досконалій Тройці на віки вічні.
Амінь
                  

Дев’ятниця до Святої Філомени

Преславна, улюблена Дівице й мученице Господня, свята Філомено. Разом з тобою радію тією духовною силою, яку Бог зіслав тобі для прослави Свого Імени і поширення Своєї Церкви, а також – щоб винагородити тебе, свята Філомено, за твої заслуги в часі земного життя.
Великою радістю для мене є бачити тебе такою чистою, великодушною, вірною Христові на землі і на Небі.
Наслідуючи тебе, повний (повна) надії, постановляю уникати всього злого і сумлінно сповняти Божі Заповіді.
Допоможи мені, свята Філомено, своїм могутнім заступництвом дотримуватися чистоти і бути великодушним(ою), та покірно приймати усі випробування.
Запали мене жертвенною любов’ю до Христа та Його Матері, до святої Католицької Церкви і Святішого Отця – намісника Христвого на землі.
Із щирим упованням благаю тебе про всі ці ласки, а особливо прошу про/за (тут вкажіть Ваше особисте прохання). Складаю усю свою надію в Господі на тебе, свята Філомено.
Амінь
Перший день
Розважмо над тим, що св. Філомена була дівицею. Дівицею в такому світі і в такому часі, що ніс переслідування. Серед цих важких обставин життя вона зуміла зберегти свою чистоту і невинність аж до смерті. Це – великий приклад для кожного з нас!
"Свята Філомено, допоможи мені впродовж усього життя зберігати чистоту душі й тіла згідно мого життєвого стану”.
Отче наш...
Богородице Діво... (3 рази)

Cлава Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Амінь
Другий день
Роздумуючи над побожним життям св. Філомени, застановімося над своїм життям, своїми недоліками та спокусами.
Свята Філомено, допоможи мені пізнавати свої немочі та гріховні нахили задля постійного зростання в чеснотах віри, надії та щирої любові до Господа нашого Ісуса Христа.
Отче наш...
Богородице Діво... (3 рази)

Слава Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Амінь
Третій день
Розважаємо над праведним життям св. Філомени, яка невтомно зберігала та невпинно помножувала свою любов до Бога.
Свята Філомено, допоможи мені завдяки постійній та ревній молитві, через прийняття Святих Тайн та вдосконаленя у чеснотах, наслідувати Твого Небесного Жениха Ісуса Христа, Господа і Спаса душ наших.
Отче наш...
Богородице Діво... (3 рази)

Слава Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Амінь
Четвертий день
Розважмо над стражданнями св. Філомени, через покірне з Богом перенесення яких, вона віддано боролася зі злом цього світу, і, терпеливо витерпівши всі випробуваня, здобула нетлінний вінець слави.
Свята Філомено, допоможи мені в кожній моїй турботі наслідувати твоє життя та вірно й терпеливо зносити труднощі мого щоденного існування.
Отче наш...
Богородице Діво... (3 рази)

Слава Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Амінь
П’ятий день
Розважмо над мученицькою смертю св. Філомени, через яку мучителі намагалися зламати її віру та домогтись зречення обітів, складених перед Богом. Свята Філомено, мученице, допоможи мені зберегти віру в Господа Бога в цьому бурхливому й неспокійному світі.
Отче наш...
Богородице Діво... (3 рази)

Слава Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Амінь
Шостий день
Розважмо над праведним життям св. Філомени, в якому вона так близько до серця взяла слова Христові, відмовившись від земних утіх, щоб зберегти вірність Йому…
Свята Філомено, не дай мені згубити своєї душі серед безлічі спокус.
Отче наш...
Богородице Діво... (3 рази)

Слава Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Амінь
Сьомий день
Розважмо над досконалим життям св. Філомени, яка задля Христа витерпіла наругу й насмішки від жорстоких катів…
Свята Філомено, допоможи мені не соромитися моєї віри і відкрито визнавати Христа, не боячись наруг та переслідувань.
Отче наш...
Богородице Діво... (3 рази)

Слава Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Амінь
Восьмий день
Розважмо над досконалим життям св. Філомени, котра до останьої хвилини своєї земної мандрівки прагнула прославляти Бога і привести інших до Дателя життя.
Свята Філомено, допоможи мені своїм прикладом заохочувати інших до праведного життя.
Отче наш...
Богородице Діво... (3 рази)

Слава Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Амінь
Дев’ятий день
Розважмо над святим життям св. Філомени, яка мала велику набожність до Пресвятої Богородиці, нашої Небесної Матері й Заступниці.
Свята Філомено, будь моєю заступницею перед Богом і допоможи мені зростати в любові до Нього через синівську любов і довіру до Пречистої Діви Марії.
Отче наш...
Богородице Діво... (3 рази)

Слава Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Амінь
Заключна молитва
Господи, що зі Своєї великої любові покликав до мучеництва багатьох. Благаємо Тебе, щоб ми, обходячи торжество благословенної Дівиці й мучениці Твоєї святої Філомени, наслідували її життя, зростали як вона у чеснотах, та сподобились щасливої вічності з Тобою. В ім’я Отця і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Амінь
Преславна Дівице й мученице, свята Філомено! Ось я припадаю перед твоїм троном, на якому Пресвята Трійця вподобала Собі посадити тебе. Уповаючи на твою поміч, благаю: стань моєю заступницею перед Богом. Зволь із висоти Небес споглянути на свого(свою) покірного(у) слугу. Обручнице Христова, підтримай мене в терпіннях, зміцни мене у спокусах, хорони мене в небезпеках, які постійно оточують мене. Випроси мені потрібних ласк, а зокрема (тут вкажіть ласку, якої потребуєте). Свята Філомено, будь при мені в годині моєї смерті.
Амінь
                            
Дев'ятниця до св. Філомени
(молитись упродовж дев'яти днів)
Великомученице Філомено, дівице і чудотворице сьогодення!
Вимоли для мене чистоту душі і тіла, серця, прагнень, думок і вподобань.
Через Твої терпіння і численні муки випроси для мене покірне сприйняття усіх випробувань, які Бог зводить послати мені.
І так, як Ти чудом врятувалася з вод Тібру, куди вкинено Тебе за наказом Твого мучителя, так сподоби й мене перейти через води життєвих проблем без шкоди для моєї душі.
Окрім цих ласк, вимоли для мене, вірна обручниця Христова, те особливе намірення, з яким я в цю хвилю щиро звертаюся до Тебе.
Чиста Дівице й мученице, зглянься милостиво з Небес на твого(твою) відданого(ну) слугу, та заспокой моє серце в турботах; допоможи мені в небезпеках; але найбільше прошу: прийди мені на допомогу у хвилю моєї смерті!
Поглянь, свята Філомено, на Церкву Божу. Молись за її зріст і розквіт, за поширення віри, за
Папу Римського, за усе духовенство, за торжество справедливості, за навернення грішників, за страждаючі душі в Чистилищі, а особливо за тих, які мені найбільш дорогі!
Свята великомученице, чий тріумф ми вшановуємо на землі, допоможи мені побачити вінець слави Твоєї на Небесах, і у вічності повсякчас прославляти з Тобою Того, Хто так щедро винагороджує страждання, перенесені за Його Любов у часі земного життя.
Амінь



Молитва
Чиста Дівице і славна мученице, свята Філомено, за заступництвом якої сталися численні чуда.
Ти знаєш усі мої нужди, тому, припадаючи до твоїх стіп, повний(на) смирення й довіри, прошу Твоєї допомоги. Милостиво вислухай і випроси для мене у Бога ласк, яких потребую (тут вкажіть Ваше прохання).
Переконаний, що задля заслуг Господа і Спаса нашого Ісуса Христа, твого Божественного Нареченого, я отримаю все, про що у молитві прошу Тебе в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Амінь
                     
Дев'ятниця до св. Філомени
(молитись упродовж дев'яти днів)
Милосердний Господи, зішли нам дар покаяння і прости нам наші гріхи через заступництво святої Філомени, дівиці й мучениці Твоєї, яка завжди заступається за нас завдяки святості Свого життя, сповненого чистоти, молитви і жертви з любові до Тебе й усіх людей.
Преславна Дівице  й  мученице,  свята Філомено!
Ось я припадаю перед Ттвоїм троном, на якому Пресвята Трійця вподобала Собі посадити Тебе.
Уповаючи на Твою допомогу, благаю: стань моєю заступницею перед Богом. Зволь із висоти Небес споглянути на свого(свою) покірного(у) слугу.
Обручнице Христова, підтримай мене в терпіннях, зміцни мене у спокусах, хорони мене у небезпеках, які постійно оточують мене. Випроси для мене потрібних мені ласк, а зокрема (тут вкажіть ласку, якої потребуєте).
Свята Філомено, будь при мені у годині моєї смерті.
Амінь

Пресвята Трійце, дякую Тобі за всі благодаті, якими наділено Твою вірну слугу, святу Філомену, бо Твоє І царство і сила, і слава Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Амінь

                   

Пошук

Божа наука

Архів записів
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту



МОЛИТВА © 2009-2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz