Вт, 19.03.2024, 07:30

Вітаємо Вас
МОЛИТВА - могутній
засіб спасіння
Меню сайту

Молитви

Статистика

Онлайн всього: 24
Гостей: 24
Користувачів: 0




Locations of visitors to this page

Форма входу
Логін:
Пароль:


ПРИНАГІДНІ МОЛИТВИ

          

Короткі молитви на всякий випадок

 

Слава БОГОВІ.
 
Слава Тобі, Господи, слава Тобі.
 
Господи, благослови.
 
Господи, помилуй.
 
Подай, Господи.
 
Господи, спаси і охорони.
 
Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй нас. Амінь
 
Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, молитвами Пречистої Твоєї Матері і всіх святих помилуй нас. Амінь
 
Боже, будь милостивий до мене грішного (грішної).
 
Пом'яни про мене, Господи, коли прийдеш Ти у царство Твоє.
 
Пресвята Тройце, Боже наш, слава Тобі. Надія моя - Отець, пристановище моє - Син, захист мій - Дух 
 
Святий. Тройце Свята, слава Тобі.
 
Всю надію мою на Тебе покладаю, Мати Божа, збережи мене під захистом Твоїм.
 
Пресвята Богородице, спаси нас. 
 
Святий (ім'я святого, до якого звертаєшся) і всі святі, моліть Бога за нас.

                                                                                         Молитва на початок дня, який видається переповненими справами
Господи, Ти це бачив. Мені зовсім не хотілося вставати з ліжка. Настільки не хотілося, що я аж злякався. Я тільки-но розплющив очі й відразу подумав про силу-силенну справ, які потрібно зробити сьогодні.
Тепер, коли день щойно починається, у мене з’явилося дивне відчуття, що переді мною страшенно довгий шлях з перепонами. І, перш ніж цей день завершиться, якщо він взагалі завершиться, цей марафон з перешкодами забере у мене всі сили.
Я боюся цього.
Ні, Ти знаєш, що це не страх на зразок тих, що є у сенсаційних фільмах. Я боюся за те, чи зможу добре виконати кожен зі своїх обов’язків, чи нічого не зіпсую, чи нікого не засмучу і не ображу… І як довго я отак витримаю, адже останнім часом такі дні трапляються дедалі частіше… Мої побоювання невеликі, і страхи ніби безпідставні, та все ж вони є. Тому з самого ранку не можу захоплюватися тим, що встає сонце і прокидаються птахи. Ці страхи й побоювання не дозволяють мені отримати ані крихти радості з того, що кохана людина саме розплющила очі. Вони є і сидять на моїх плечах, ніби зграя сумних і чорних граків.
Господи, колись, показуючи своїм учням небесних птахів, Ти навчав їх не клопотатися надмірно про завтрашній день, бо ж «доволі дневі його лиха» (Мт. 6, 34). А я мушу визнати, що навіть не хочу думати про завтра, бо тягар сьогоднішніх обов’язків пригнічує і затьмарює мені все, що може трапитися пізніше. Бо якщо я не знаю, чи витримаю цю навалу «нещасть», які приносить мені сьогоднішній день, то навіщо мені думати про завтра?
А може… Може, я взагалі не повинен так думати? Адже все те, що мені потрібно сьогодні зробити, не є ані нещастям, ані лихом. Зовсім навпаки. Це завдання, яке Ти наказав мені виконати, щоб я був на крок ближче до неба. Так-так, слово «нещастя» я повинен приберегти для тих моментів, коли справи справді виглядатимуть кепсько. А сьогодні на мене чекають лише звичайні справи, які просто припали на один день календаря. Я виконаю їх, так само як виконав сотні інших завдань і справ. Я виконаю їх добре, можливо, не ідеально, та я старатимусь. Бо саме про це я зараз молюся. Бо Ти співдієш з людьми в усьому, що йде їм на користь (див. Рим. 8, 28).
А, окрім цього, завтра у діловому щоденнику набагато менше записів і завдань. А незабаром, цілком можливо, настане такий день, коли я зможу трохи довше помилуватися сонячними променями і щебетом птахів, а ще посмішкою коханої особи. Адже для справ характерно те, що вони люблять ходити зграями…

Молитва на Новий рік
Господи Боже, всього видимого й невидимого творіння Сотворителю, Ти заснував часи і роки: Сам і нині благослови початок нового року, що ми відлічуємо від Твого втілення заради нашого спасіння. Благослови провести цей рік і багато років після нього в мирі та злагоді з ближніми нашими; зміцни й пошир Церкву Православну, що Сам її заснував і спасенною жертвою на хресті освятив. Вітчизну нашу піднеси, охорони і прослав; довгоденство, здоров’я, достаток плодів земних і добре поліття дай нам; мене, грішного раба Твого, всіх рідних і ближніх моїх та всіх православних християн, як правдивий наш верховний Пастир, доглядай, охороняй і на путь спасенну направляй, щоб ми, йдучи нею, після довгочасного й щасливого життя на цьому світі досягли Царства Твого Небесного і удостоїлися вічного блаженства з усіма святими Твоїми. 
Амінь
Молитва перед початком всякої доброї справи
Милосердний Боже, Отче і Господи, дай мені жадати всім серцем тільки того, чого потребує від мене Твоя свята воля. У всякому ділі дай мені силу шукати перш за все виконання святих Твоїх заповідей. Настав мене на Твою праведну путь і навчи у всякій справі не сходити з неї. Створи моє життя таким, щоб я міг робити все з волі Твоєї, дай мені силу виконати Твої святі заповіді. На всіх стежках життя мого підтримай мої слабкі сили, оборони від лукавої спокуси і благослови на все добре, чисте і святе, щоб і словами уст моїх і всіми ділами життя мого і прославляв святе ім'я Твоє, Бога Великого, для нас, людей, Милосердного Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки віків. 
Амінь
Молитва перед початком всякого доброго діла
Милосердний Боже, Отче і Господи, дай мені жадати всім серцем тільки того, чого потребує від мене Твоя свята воля. У всякому ділі дай мені силу шукати перш за все виконання святих Твоїх заповідей. Настав мене на Твою праведну путь і навчи у всякій справі не сходити з неї. Створи моє життя таким, щоб я міг робити все з волі Твоєї, дай мені силу виконати Твої святі заповіді. На всіх стежках життя мого підтримай мої слабкі сили, оборони від лукавої спокуси і благослови на все добре, чисте і святе, щоб і словами уст моїх і всіми ділами життя мого я прославляв святе ім’я Твоє, Бога Велико¬го, для нас‚ людей‚ Милосердного Отця, і Сина, і Святого Духа‚ нині, і повсякчас, і на віки віків. 
Амінь
Молитва після закінчення всякого доброго діла
Всемогутній Боже, Милосердний Отче! Я знаю, що я негідний приносити мою подяку Тобі. Ти не потребуєш нічого від мене, знаючи мою нікчемність, мою бідність перед Тобою. Але Ти дав мені ласкаво Твою заповідь приносити Тобі славословлення і подяку мого вдячного серця.
Великий Боже, Милосердний Отче! Яку, достойну величности Твоєї, подяку можу скласти Тобі я, бідний і нікчемний грішник? Все ж, віруючи у Твою милість до мене грішного, у Твою всепрощальну любов, я приношу Тобі в ім’я Сина Твого, нашого Спасителя і Визволителя, жертву хвали, жертву славословлення мого відданого Тобі і вдячного серця. Ти благословляєш мене у кожній хвилині життя мого, Ти настановляєш мене на все добре, чисте і святе. Ти підтримуєш мене і ведеш мене по дорозі Твоїй, Ти приводиш мене терпляче до вічного блаженства у Твоїм Небеснім Царстві, робити все з волі Твоєї, дай мені силу виконати Твої святі заповіді. На всіх стежках життя мого підтримай мої слабкі сили, оборони від лукавої спокуси і благослови на все добре, чисте і святе, щоб і словами уст моїх і всіми ділами життя мого я прославляв святе ім’я Твоє, Бога Великого, для нас‚ людей‚ Милосердного Отця, і Сина, і Святого Духа‚ нині, і повсякчас, і на віки віків. 
Амінь
Молитва на початок Великого Посту
Господи Боже наш, надіє всіх країв землі і тих, що в морі далеко. Ти призначив святі дні посту і в Старому Заповіті через пророків Твоїх і в Новому через апостолів і євангелистів. Сподоби ж усіх нас у чистоті час постування провести, віру тверду зберегти і заповіді Твої виконувати у всі дні життя нашого.
Благаємо Тебе, Владико Милосердний: пристав до нас ангела Твого, щоб охороняв нас немічних у всіх ділах наших і допомагав нам, щоб ми були слухняні й догоджали Тобі та щоб сподобилися достойно причаститись святих Твоїх Таїн.
Прийми ж, Господи, поклоніння і постування рабів Твоїх (імена) і всім нам подай благословення ради Христа Іисуса, Господа нашого, що з Ним благословенний Ти, з пресвятим, благим і животворчим Твоїм Духом, нині й повсякчас, і на віки вічні. 
Амінь
Молитва про мудрість
Великий і Всемогучий Боже! Зішли на мене з високих і святих Твоїх небес і від престолу Твоєї Слави Твою Святу Мудрість, предсидящу Тобі; дай мені мудрість Твого вподобання, щоб я в житті зумів те, що Тобі миле, гаряче бажати, мудро шукати, з правдою признавати і досконало виповнити на славу і честь Твого святого Імені, "на хвалу слави Твоєї ласки" (Ефес. 1, 6). 
Дай мені, Боже, мудрість мого стану, щоб я сповняв усе, чого жадаєш, дай мені розуміти мої обов'язки, дай мені мудрість моїх обов'язків і дай мені їх виконати так, як треба, як належить на славу Твою і користь моєї душі. 
Дай мені мудрість Твоїх доріг та мудрість ходити стежками Твоєї святої волі; дай мені мудрість поводження і неповодження, щоб я зумів не виноситися в одних і не падати в других; дай мені мудрість усього, що переминає, і всього, що триває; нехай перше в моїх очах маліє, друге нехай росте; дай мені мудрість праці та мудрість відпочинку; нехай мені буде розкішшю праця для Тебе, а втомою відпочинок без Тебе. 
Дай мені мудрість щирого і простого наміру, мудрість простоти, мудрість щирості; хай серце моє до Тебе звертається і Тебе в цілому життю в усім шукає. 
Дай мені мудрість послуху, послуху Твоєму законові, Твоїй Церкві; дай мені мудрість убожества, хай ніколи не оцінюю дібр інакше, як за їх дійсною вартістю; дай мені мудрість чистоти - відповідно до мого стану або покликання; дай мені мудрість терпеливості, мудрість покори, мудрість веселості й поваги, мудрість Господнього страху, мудрість правдомовності і добрих діл; хай буду терпеливим без найменшого роптання, покірним без найменшого удавання, веселим без надмірного сміху, поважним без суворості; нехай боюся Тебе без покус розпуки; нехай буду правдомовним без тіни двоязичності; нехай мої добрі діла будуть свобідні від уподобання в собі; дай мені мудрість - ближніх у потребі напоминати без видвигання себе; дай мені будувати словом і ділом без лицемір'я; дай мені, Боже, мудрість чуйності, уваги й осторожності; нехай мене на бездоріжжя не зводить ніяка пуста думка, дай мені мудрість благородності, нехай мене ніколи не провадить ніяке брудне й недостойне прив'язання; дай мені мудрість правості, нехай мене ніколи не зведе з дороги обов'язків ніякий самолюбний намір; дай мені мудрість мужества й сили, нехай не звалить мене ніяка буря; дай мені мудрість свободи, нехай мене ніколи не поневолить ніяка насильна пристрасть. 
Дай мені мудрість богословських чеснот і моральних чеснот: віри, надії, любові, благорозумія, побожності, повздержності й мужества; дай мені, Боже, мудрість Апостолів, мудрість мучеників; дай мені мудрість священичу і душпастирську; дай мені мудрість провідників і вчителів; дай мені мудрість служителів Св. Тайн; дай мені мудрість Євхаристійну і мудрість містичну - мудрість молитви й контемпляції, а передовсім, Господи, дай мені мудрість сердечного розкаяння і несовершенного та совершенного жалю; дай мені мудрість пізнавання себе в моїй немочі й злобі; дай мені мудрість умертвіння і посту; дай мені мудрість відречення і пожертвування себе; дай мені мудрість жертви, мудрість хреста, мудрість крови. 
Боже, дай мені вкінці ту мудрість, що згідно зі святими Твоїми намірами, веде до злуки Церков під одним зверхнім Пастирем - Римським Архиєреєм; дай мені мудрість те діло - святого з'єдинення - цінити, любити, для нього й життя посвятити; дай мені мудрість нашого східного обряду, його задержування, відновлювання і поступу; дай мені мудрість Св. Отців Східної Церкви й усіх великих церковних Учителів; дай мені мудрість великого Твого св. Апостола Павла, щоб я бодай Його послання добре розумів, пам'ятав та вмів їх пояснювати Твоєму народові; дай мені мудрість першого Твого намісника, щоб я розумів наміри Твого Божого Провидіння, що править Церквою через Римських Архиєреїв; дай мені мудрість послуху до них та до Вселенської Католицької Церкви; дай мені мудрість церковної історії і богослов'я; дай мені мудрість, що мені і нашому народові найбільше бракує; дай мені мудрість правдивого вдоволення, правдивого щастя. 
Амінь
Молитва на прийняття просфори і святої води
Господи Боже мій, нехай буде дар Твій святий: просфора і свята Твоя вода на прощення гріхів моїх, на просвітлення розуму мого, на здоров'я душі і тіла мого, на впокорення пристрастей і немочей моїх безмежним милосердям Твоїм, молитвами Пречистої Твоєї Матері і всіх СвятихТвоїх. 
Амінь
Молитва перед споживанням їжі
Перед їжею читай "Отче наш...", потім:
Господи Ісусе Христе, Сину Божий, Ти поблагословив страви Учням Своїм, поблагослови ж і нам поживу цю, бо і ми в Тебе віруємо, надіємось на Тебе, Тобі молимось і' Тебе прославляємо на віки вічні. 
Амінь
Молитва після споживання їжі
Дякуємо Тобі, Христе Боже наш, що Ти наситив нас Твоїми земними дарами, не позбав нас і небесного Твого Царства, але як посеред учнів Твоїх прийшов Ти, Спасе, мир даруючи їм, прийди до нас І спаси нас. 
Амінь
Молитва на день народження
Господи Боже, Владико всього світу видимого і невидимого, від Твоєї святої волі залежать усі дні й роки життя мого. Дякую Тобі, Отче Премилосердний, що Ти дозволив мені прожити ще один рік; знаю, що за гріхи мої я не гідний цієї милости, але Ти її даєш мені з невимовно¬го чоловіколюбства Твого. 
Продовжи і ще милості Твої мені грішному, продовжи життя моє в доброчесності, в мирі з усіма рідними і в злагоді з усіма ближніми.
Подай мені достаток плодів земних і все, що для задоволення потреб моїх необхідне. Найпаче ж очисти совість мою, укріпи мене на дорозі спасіння, щоб я, йдучи нею, після довголітнього життя на цьому світі, перейшовши в життя вічне, удостоївся бути наслідником Царства Твого Небесного. Сам, Господи, благослови цей рік, що його починаю, і всі дні життя мого. 
Амінь
Молитва про вибір доброї жінки(чоловіка)
Ісусе, мій Господи! Прошу Тебе, допоможи мені знайти ту(того), яку(якого) Ти вже давно у Своїх споконвічних  планах обрав для мене.
Нехай вона(він) буде для мене доброю подругою(другом) на дорогах земного життя, хорошою матір’ю(хорошим батьком) нашим дітям та господинею(господарем) в домі. Нехай вона(він) щиро вірить у Тебе,а її(його) віра хай буде мені підтримкою. Допоможи мені,  Господи, вибрати таку дружину(такого чоловіка), живучи з якою(яким) в любові, я зможу виконати Твою волю.
Амінь
Пошук

Божа наука

Архів записів
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту



МОЛИТВА © 2009-2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz