Чт, 18.04.2024, 11:27

Вітаємо Вас
МОЛИТВА - могутній
засіб спасіння
Меню сайту

Молитви

Статистика

Онлайн всього: 11
Гостей: 11
Користувачів: 0




Locations of visitors to this page

Форма входу
Логін:
Пароль:


Притча про воротаря


 
Один чоловік залишив свій дім і поїхав. Своє господарство він залишив на своїх рабів, передавши їм владу. Кожному рабові він наказав виконувати свою роботу, а воротареві, що перебував на воротах маєтку, цей господар велів пильнувати господарство.
Від’їжджаючи, господар наказав: «То ж пильнуйте, бо не знаєте, коли пан прийде додому: ввечері чи опівночі, чи удосвіта, коли півні співатимуть, чи вранці. Щоб я вас не застав, що спите, коли я повернуся несподівано. Й те, що я вам кажу, теж саме я всім кажу: «Пильнуйте!» (Мр. 13. 34 – 37).
Ця притча наголошує нам, щоб ми постійно були бадьорі, життєрадісні, сонцелюбні, мажорні, енергійні, молодецькі, жваві, щоб ми забули свої життєві негаразди й завжди були напоготові, себто ця притча закликає нас справедливо, вірно виконувати покладені на нас обов’язки і всі повсякденні справи у мирі та спокої за Законами Божими.
Господар повелівав воротарю не спати, не втрачати пильності, бути бадьорим, що означало постійно збагачуватися духовно, не опускати жодної можливості свого постійного духовного вдосконалення. Але він не робив різниці між воротарем, котрий стояв біля брами – воріт господарства, та між іншими своїми рабами. Ця притча найперше стосувалася учнів Ісуса, а також і всіх інших людей. Адже ніхто не знає, коли повернеться господар дому, себто коли повернеться на землю Спаситель і Господь Бог наш Ісус Христос.
«Про день той чи про годину не знає ніхто: ні Ангели на небі, ні Син, а тільки Отець» (Мр. 13. 32). Ото ж, уважайте й моліться: бо не знаєте, коли настане цей час.
«Ніч», що згадується у притчі, – це умовна назва періоду його відсутності, себто якогось періоду часу. До речі, у ті часи розрізняли чотири періоди ночі, або нічних страж:
1) вечір – тривалість з 6 до 9 годин;
2) північ – з 9 до 12 годин;
3) співання півнів – з 12 до 3 годин ранку;
4) зранку – з 3 до 6 годин.
Римська система дещо відрізнялася від юдейської. За римською системою ніч розподілялася на три частини.
Господар, себто Спаситель і Господь Бог наш Ісус Христос може повернутися вдруге на землю у будь-який час, тому всім нам весь час треба бути на сторожі, щоб, знову повернувшись на землю, Ісус Христос не застав Своїх слуг у стані сну, тобто у стані духовної розслабленості, недбайливості, халатності до своєї моралі. Щоб кожен з нас не перейшов рамки моралі, щоб ніхто не жив за принципами «людина людині – вовк», «гроші й гроші – найвище всього», «влада і тільки влада», «багатство, багатство і тільки багатство», «гульки, п’янки, наркоманки – повсякденні тілесні розваги» і т.п.
А відповідальність за продовження Свого вчення й напуття людей на християнську віру, Ісус поклав на Своїх учнів, а після них також на кожного віруючого у кожному поколінні – від вознесіння Ісуса Христа й до сьогодення.

Пошук

Божа наука

Архів записів
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту



МОЛИТВА © 2009-2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz